Google Pixel 6 Pro İncelemesi

06.02.2025
69
Okuma Süresi: 11 dakika
A+
A-
Google Pixel 6 Pro İncelemesi

Google Pixel 6 Pro

Google’ın iPhone’a verdiği yanıtı çevreleyen ilk yutturmacanın ardından orijinal Pixel’in 2016’da piyasaya çıkmasıyla birlikte sonraki sürümler, yetkin olmasına rağmen, ana akım akıllı telefon alıcılarının dikkatini çekmeyi başaramadı ve teknoloji meraklısı Android hayranları için ayrılmış durumda. Pixel serisinin belirli güçlü yanlarının ve göze çarpan satış noktalarının farkında.

Bununla birlikte, bu yıl Google, Pixel soyundaki en yeni ve en büyük giriş olan Pixel 6 Pro ile işleri sarsmayı umuyor. Onu işgal eden Pro Max’ler ve Ultra’lara doğrudan bir rakip olarak konumlandırmak için özel olarak tasarlanmış bir özellik setine sahip. Akıllı telefon pazarının en üst noktası, aynı zamanda belirgin bir şekilde ‘Google’ olan bir yaklaşımı korur.

‘Pro’  akıllı telefon alanında zaten yaygın olabilir, ancak bu, Google’ın bir Pixel’e uyguladığı ilk seferdir; önceki girişler yalnızca boyutlarına göre gerçekten ayrılmış adlarının sonunda bir ‘XL’ sporu. Bu, bazı ailevi özelliklere rağmen, bu yılki Pro’nun kendisinden önceki Piksellerden farklı bir tür olarak görülmesi gerektiğinin ilk göstergesi.

Google, Pixel 6 Pro’yu ilk uygun telefonu olarak faturalandırıyor ve bu, hattın önceki girişlerinden bazılarına gereksiz yere küçük görünse de, şirketin bu özel sürümde neden biraz fazladan hardal attığını görebilirsiniz. Yıllardır ilk kez birincil kamera donanımını yükseltti, görüntüleme teknolojisini yeni zirvelere taşıdı ve her iki girişi de Tensor’da kendi markalı ilk SoC (chip-on-chip) ile doldurdu.

Tasarım ve inşa

  • Şimdiye kadarki en büyük, en ağır Pixel
  • Kamera çubuğu ayırt edicidir
  • 8,9 mm kalınlık, 210 gram
  • İki el kullanımı konforlu

6 Pro, şimdiye kadarki en büyük, en kalın, en ağır Piksel ve oldukça belirgin farkla. Kare bir siluete ve inkar edilemez benzersiz bir endüstriyel tasarıma sahip olan bu telefon, bazı rakipleri kadar geniş bir çekicilik bulmakta zorlansa da anında tanınabilir.

Görüntü

  • Geniş, net OLED ekran
  • Dinamik 10Hz – 120Hz yüksek yenileme hızı
  • Yeni tek elle mod ve ekstra karartma erişilebilirlik araçları
  • Eksik ekran içi optik parmak izi sensörü ve maksimum parlaklık

6 Pro’nun büyük ayak izi, geniş 6.7 inç 19,5:9 QHD+ OLED panelinden gelir. Mükemmel bir ilk izlenim bırakıyor, mevcut Pixel kullanıcılarının alışacağı her şeyi geride bırakıyor; öncelikle büyüklüğünün bir sonucu olarak, aynı zamanda etkileyici derecede yüksek piksel yoğunluğu (512ppi) ve maksimum yenileme hızının yükseltilmiş tavanı Pixel 4 , Pixel 5 ve Pixel 6’yı geride bırakıyor.

Yüksek kaliteli bir OLED olarak, aynı zamanda harika canlı renkler, harika kontrast ve mürekkepli siyahlar sunar, bir LTPO işlemi üzerine inşa edilmiş olması, panelin 120 Hz’ye kadar çıkabilen dinamik yenileme hızı desteğini kolaylaştırır (için süper akıcı kaydırma ve duyarlı oyun oynama) veya Apple’ın bu yılki iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’te tanıtılan ProMotion teknolojisine benzer şekilde pil ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için 10 Hz’ye kadar ölçeklendirilmiştir.

Pixel 6 Pro’daki gibi kavisli kenarlı ekranların görünümü kadar güzel, kullanıcı etkileşimi söz konusu olduğunda, düz ekranlara kıyasla bunlara karşı geçerli bir argüman var. Bu yılki Piksellerden hangisini seçeceğinizi tartıyorsanız, bu bir faktör olabilir mi, standart Pixel 6’da ‘düz’ bir ekran vaadiyle kanmayın.

6 Pro’nun geniş ekranının arkasına yerleştirilmiş bir sürü ek teknoloji de var. Her zaman açık ekran işlevi veya Google’ın ‘Bir Bakışta’ dediği, bir saati ve ilgili bilgileri (bekleyen bildirimler gibi) gösteren, ekrana dokunduğunuz veya telefonu kaldırdığınız anda (ki bu, reddetmek için yeterince duyarlı olduğu kanıtlanmıştır) seçeneğiniz vardır.

Gece Işığı, düşük ışıkta daha kolay ve daha az rahatsız edici görüntüleme için mavi ışığı filtrelerken, yeni ekstra karartma özelliği (Android 12’nin erişilebilirlik menüsünde saklı), daha da fazla izleme konforu için ekran parlaklığını normal minimumun altına itmenizi sağlar. Google nihayet tek elle modunu bu yıl Android deneyiminin yerel bir parçası haline getirmenin uygun olduğunu gördü ve 6 Pro’nun devasa ekranının üst kısmına yakın bir yere ulaşmaya çalışırken, her şeyi anlık olarak iOS’un uzun süreli moduna benzer şekilde kaydırırken bu çok önemli ve erişilebilir bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Bir Pixel telefonda ilk kez bir ekran içi parmak izi sensörü de bulunuyor. Talihsiz Pixel 4’ün yanı sıra, her Pixel arkaya monte edilmiş bir kapasitif sensöre sahiptir ve tümü, daha sonraki yinelemelerde sunulan hareket desteğiyle duyarlı ve güvenilirdir.

Bir ekran içi sisteme geçerek, bu tür hareket desteğini kaybedersiniz ve şaşırtıcı bir şekilde, kullanılan optik sensör günlük kullanımda yeterince güvenilir olsa da, eskinin kapasitif alternatiflerinden ve ultrasonik ekrandan belirgin şekilde daha yavaştır. Samsung gibilerin kullandığı sensörler. Bir bakıma, önceki Piksellerden daha güncel teknoloji kullanmasına rağmen, 6 Pro’nun ekran içi birimi bir tür düşüş gibi geliyor.

Ses

  • USB-C (kablolu) veya Bluetooth 5.2 (kablosuz)
  • Desteklenen ses codec bileşenleri arasında aptX HD ve LDAC bulunur
  • Stereo hoparlörler net ancak daha yüksek sesli olabilir

Görünürde kulaklık jakı olmadığından (ve birkaç nesildir ana hat Pixel’de hiçbiri bulunmuyor), kulak içi dinleme için iki seçeneğiniz var: telefonun USB-C bağlantı noktası aracılığıyla kablolu ses veya telefonun aracılığıyla kablosuz ses. Bluetooth 5.2 bağlantısı (Google’a göre “gelişmiş kalite ve bağlantı için çift anten” ile desteklenir).

Halihazırda markanın hayranı olan kablolu ses kullanmak isteyenler için Google, kutuda ilgili herhangi bir aksesuar içermez, ancak hem Pixel markalı USB-C tomurcukları hem de bir USB-C – 3,5 mm adaptör satar, kablosuz kulaklıklar ise fanlar Pixel Buds A seçeneğine (veya diğer Bluetooth kulaklıklara ) sahiptir. Markadan bağımsızsanız Codec açısından kablosuz ses, SBC ve AAC’den aptX, aptX HD ve LDAC’ye kadar her şeyi destekler.

Pixel 6 Pro ayrıca bir dizi stereo hoparlöre de sahip, ancak kesin bir önyargı var. USB-C bağlantı noktasının sağındaki aşağı ateşleme ızgarası, bas tonlarının çoğunu idare ederken, kulaklık hoparlörü ortalara doğru eğiliyor. Bu nedenle, mükemmel olmayan stereo ayrımı sağlar, ancak ses aralığı boyunca iyi bir netlik sağlar; bu, ses kalitesi bozulmadan melodilerinizi patlatabileceğiniz anlamına gelir.

Yazılım ve özellikler

  • Kutudan Android 12 çalıştıran ilk telefon
  • Daha ince, daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi
  • Yeni gizlilik, güvenlik ve oyun panoları
  • 3 yıllık işletim sistemi güncellemeleri, 5 yıllık güvenlik güncellemeleri

Meraklı Piksel sahipleri (Realme, Oppo ve Xiaomi gibi diğer markalardan bir avuç cihazla birlikte) 2021 boyunca Android 12’nin çeşitli beta sürümlerini uygulamalı olarak alabildiler, ancak Pixel 6 ve 6 Pro kutudan çıkan şirketin en son mobil işletim sisteminin bitmiş sürümünü destekleyen ilk telefonlar.

Verim

  • Google’ın kendi Tensor SoC’sine sahip ilk telefon
  • Karşılaştırmalar geleneksel rakiplerle karşılaştırılmaz
  • Makine öğrenimi ve yapay zeka görevlerine odaklanın
  • Harika günlük ve oyun performansı

Çoğunlukla, Pixel 6 Pro yeni yazılım özellikleri, daha güzel bir ekran ve geçen yılki girişten daha iyi kameralarla oldukça çerez kesici bir yükseltme gibi görünse de, tamamen ayak basılmamış bir yolda yürüyen bir alan yonga setidir.

Google, Pixel Visual Core ve daha sonra Pixel Neural Core gibi Pixel telefonların içine kendi silikonunu yerleştirmeye yabancı değil, ancak bu yongalar her zaman Qualcomm yapımı bir Snapdragon SoC ile birlikte çalıştı. Bununla birlikte, bir Pixel’de ilk kez Google, Tensor ile kendi silikonunu yaratmayı seçti.

Pil ve şarj

  • Bir Pixel’de şimdiye kadarki en büyük pil
  • Gerçek dünyadaki ekran açık kalma süresi, büyük bir uzun ömür gösterir
  • Kutusunda şarj aleti yok
  • Tam uyumlu bir şarj cihazı bulmak zor olabilir

Android 12’nin temel optimizasyonları ve bu dinamik LTPO ekranı ile eşleştirilen Tensor, 6 Pro’nun 5003mAh’de bugüne kadarki herhangi bir Pixel’in en büyük piline sahip olmasının da yardımıyla daha iyi güç verimliliği anlamına gelmelidir.

Kameralar

  • Ana, ultra geniş ve telefoto sensörlü
  • 1Mp ön kamera
  • Mükemmel dinamik aralık ve doğru renkler
  • Sihirli Silgi, kareket modu ve harika eklemeler

Artıları

  • Güzel, duyarlı ekran
  • Harika gerçek dünya performansı
  • Mükemmel kameralar
  • Güzel kullanıcı deneyimi

Eksileri

  • Büyük, kalın ve ağır
  • Bölücü estetik
  • Maksimum ses ve parlaklık daha iyi olabilirdi
  • Kafa karıştırıcı şarj standardı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.